Bataadifriikad
Toidukorrad
2
Tööaeg
5
minutesValmimisaeg
25
minutesKalorid
495
kcalOstuhind
1.2
€Toidukorra hind
0.6
€Aeg kokku
30
minutesPoest saab pataate 1.89€/kg, võrdluseks külmutatud friikad on 9€/kg. Lihtne ja odav aga veits uhkem kui tavaline friikas. Kindlasti kasutada pöördõhu režiimi, muidu jäävad väga pehmed. “Kas mu ahjul on pöördõhurežiim?” Ka mina ei teadnud aga tark googel ütles, et on. Minu Electroluxi ahjul on siis selline märgike mida kasutasin (vt pilt all), sinu omal äkki on mingi teine märk. Või pole üldse. Proovida võid muidugi tava-ahjuga ka, ma ei keela.
Koostisosad
Üks suur bataat ~600g – 1.20€
Paar supilusikat õli
Sool
Küpsetuspaber tuleb kasuks
Juhend
- Pane ahi 225c pöördõhu peale sooja ja lõika bataat 8x8mm ee… friikateks
- Lisa õli ja sega läbi.
- Laota ühtlaselt ahjuplaadile, nii et friikad üksteise peal ei oleks
- Kui ahi soe siis viska ahju ~25 minutiks. Hea kui poole pealt friikad ümber pöörad, jäävad krõbedamad.
Lõplik küpsetusaeg sõltub su ahjust, friikatest, tähtede seisust jpm - Maitsesta soola või millega iganes.





