Bataadifriikad

Toidukorrad

2

Tööaeg

5

minutes
Valmimisaeg

25

minutes
Kalorid

495

kcal
Ostuhind

1.2

Toidukorra hind

0.6

Aeg kokku

30

minutes

Poest saab pataate 1.89€/kg, võrdluseks külmutatud friikad on 9€/kg. Lihtne ja odav aga veits uhkem kui tavaline friikas. Kindlasti kasutada pöördõhu režiimi, muidu jäävad väga pehmed. “Kas mu ahjul on pöördõhurežiim?” Ka mina ei teadnud aga tark googel ütles, et on. Minu Electroluxi ahjul on siis selline märgike mida kasutasin (vt pilt all), sinu omal äkki on mingi teine märk. Või pole üldse. Proovida võid muidugi tava-ahjuga ka, ma ei keela.

Koostisosad

  • Üks suur bataat ~600g – 1.20€

  • Paar supilusikat õli

  • Sool

  • Küpsetuspaber tuleb kasuks

Juhend

  • Pane ahi 225c pöördõhu peale sooja ja lõika bataat 8x8mm ee… friikateks
  • Lisa õli ja sega läbi.
  • Laota ühtlaselt ahjuplaadile, nii et friikad üksteise peal ei oleks
  • Kui ahi soe siis viska ahju ~25 minutiks. Hea kui poole pealt friikad ümber pöörad, jäävad krõbedamad.
    Lõplik küpsetusaeg sõltub su ahjust, friikatest, tähtede seisust jpm
  • Maitsesta soola või millega iganes.