Kartul-vorst-juurikad

Toidukorrad

3

Tööaeg

10

minutes
Valmimisaeg

20

minutes
Kalorid

257

kcal
Ostuhind

4.69

Toidukorra hind

0.95

Aeg kokku

30

minutes

Ideaalne tuleb värske kartuliga kuid sobib ka vana hea vana kartul. Värsket kartuli eelis on ka et seda otseselt koorima ei pea – kraabi noaga veits ja korras. Vorst osta mingi normaalne, mitte kõige odavam. Ma tegin vea et ostsin Rakvere Mõisa poolsuitsuvorsti – täielik rämps, ärge seda ostke. Hea on nt …… või ….. . Vaadake liha sisaldust tootes.

Retsepti järgi tuleb kokku 1000g, kui arvestada toidukorraks 300g, saame 3 toidukorda ja veidi peale. Kilohind 3.15€

Koostisosad

  • (Värske) kartul 350g – 0.35€

  • Vorst 170g – 2.99€

  • Külmutatud köögiviljad 400g – 1.35€

  • Ostuhind kokku: 4.69€
    Valmistushind kokku: 3.15€

Juhend

  • Võta külmutatud juurikad kapist välja sulama.
  • Pese ja koori kartulid. Pane pannile õli ja pann sooja ja hakka kartuleid lõikama, viska kohe pannile. Oluline on enam-vähem samasuurusega tükid lõigata, lisaks ära väga jämmeid tükke jäta, pead kaua passima et need pehmeks läheks.
  • Maitsesta soola, (kuivatatud) tilli ja (kuivatatud) küüslauguga. Kui muud pole siis aint sool, mis seal ikka. Vorst annab ka maitset et soolaga ei tasu esialgu liiale minna.
  • Lõika vorst samasuurteks tükkideks nagu kartulid ja viska pannile.
  • Lase kaane all praadida. Prae kuni kartul on ~85-90% valmis.
  • Pane juurikad pannile ja kaas peale.
  • Sega aeg-ajalt. Pliit vb võib olla keskmisest veidi kõrgemal kuumusel (tunneta oma ise pliiti), muidu jäädki ootama. Peaasi, et kõrbema ei lase. Kui tunned et kartul ei taha üldse valmis saada siis lisa ~75ml vett ja kaas peale. Vett võid niisama ka lisada kui tundub jube kuiv.
  • Kui valmis siis maitse veel, kui mage pane soola ja sega. Lase paar minutit istuda ja head isu.

Notes